ePèrgam
  Per registrar-se  
  Ajuda
| Surt
  CRP del Bages       
CRP del Bages
Registre:  13641
Títol:  La verdad sobre el caso Savolta
Autor:  Drove, Antonio [guió i direcció]
Publicació:  Lolafilms; Iberoamerica Films Internacional, S.A, 2006
Matèria:  pel·lícules cinematogràfiques; història
Descriptors:  expressió visual i plàstica; cinema; pel·lícula; ciències socials; història; ciències socials; història contemporània; ciències socials; història de Catalunya;
Nivell:  secundària
Resum:  Film basat en la novel·la d'Eduardo Mendoza. L'acció transcorre a Barcelona entre els anys 1917 i 1923. Les lluites entre els treballadors anarquistes i els amos de la fàbrica d'armes Savolta s'agreugen quan aquests volen aixafar el moviment amb assassins pagats i intrigues, per a així ocultar els seus comerços il·legals amb Alemanya. La situació acabarà amb l'assassinat legal de quatre sindicalistes a Montjuïc. Un dels pocs films que, encara que des de la ficció literària, aborda la lluita de classes dels anys de la Primera Guerra Mundial. La pel·lícula de Drove segueix les pautes donades per Brecht per a una escenificació èpica analitzant el moment històric del començament del moviment feixista, no solament des de la perspectiva de la situació històrica en el moment del rodatge, que es va efectuar just quan es va donar la transició de la dictadura de Franco a la democràcia parlamentària, sinó també des del lloc que l'espectador construeix al veure la pel·lícula.
Guia didàctica d'Ana Solís
Format:  DVD
La verdad sobre el caso Savolta

Comentaris
No hi ha comentaris.
Exemplars
Núm. Signatura Estat
1 DVD 791.437 VER Disponible
Citació bibliogràfica
Drove, Antonio [guió i direcció]. La verdad sobre el caso Savolta. Lolafilms; Iberoamerica Films Internacional, S.A, 2006.
https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat:443/epergam/web/fitxa.jsp?id=3072296