Més informació [ Llista d'activitats | Detall d'activitat

 
2040561204   Com apropar la recerca en càncer a l'aula
2016-2017   Curs semipresencial. Secundària en general
  
   24/10/2016 - 31/1/2017 (40 hores) de 17:30h a 19:30h
   CosmoCaixa
   c. Isaac Newton, 26 (Barcelona) 
  
  
Accessos   Plànol
Inscripció   01/09/2016 - 24/10/2016
  
Requisits de certificació   Per superar el curs caldrà haver realitzat, com a mínim, el 80 % de les activitats proposades. A més, hi ha activitats que són de realització obligatòria si es vol obtenir la certificació: participació a almenys una de les dues xerrades virtuals sobre càncer, a la sessió presencial (taller experimental + debat) i realització del projecte final.
  
Descripció   El 2n curs semipresencial d’Xplore Health: “Com apropar la recerca actual en càncer a l’aula?” està organitzat conjuntament per IrsiCaixa, l’Obra Social “La Caixa” i el Departament d’Ensenyament i va destinat a professors i professores de biologia d’ESO i batxillerat.
El curs se centra en la recerca en càncer i pretén apropar el professorat a la recerca actual entorn aquesta temàtica i recursos educatius per treballar-la a l’aula. La formació també inclou utilitzar el portal educatiu Xplore Health, i una introducció al concepte de la Recerca i Innovació Responsables (RRI, de les sigles en anglès Responsible Reasearch and Innovation).

El curs facilitarà al professorat una actualització científica entorn el càncer. A més, durant les sessions del curs, es presentarà una àmplia varietat d’eines multimèdia, jocs de debat i protocols d’experiments per apropar a les aules els darrers avenços de la recerca en càncer.

Els professors i professores que atenguin el curs gaudiran d’un programa complet amb ponències a càrrec d’experts com Elena Sancho (de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona), Marc Masa (de Leitat Technological Center) o del catedràtic de Biologia Cel•lular de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Santaló, que dinamitzarà un debat per reflexionar entorn als aspectes ètics, legals i socials vinculats a la recerca en càncer. El professorat assistent també tindrà l’oportunitat de participar en un taller experimental on es realitzarà una pràctica amb la tècnica d’ELISA.
  
Objectius   • Facilitar al professorat una actualització científica entorn el càncer així com formació sobre els aspectes ètics, legals i socials que giren entorn a aquest àmbit.
• Donar a conèixer una àmplia varietat d’eines multimèdia, jocs de debat i protocols d’experiments per apropar els darrers avenços de la recerca en càncer a les aules.
• Dur a terme un taller experimental on s’utilitzarà la tècnica d’ELISA.
• Introducció a la metodologia d’RRI (Recerca i Innovació Responsables).
• Dissenyar activitats fent ús de les eines multimèdia d’Xplore Health relacionades amb el càncer.
  
Continguts   La temporització és la següent:
Mòdul 1: Introducció al projecte Xplore Health i a la metodologia RRI (del 24 d’octubre al 13 de novembre)
Mòdul 2: Actualització científica sobre el càncer (dues xerrades virtuals, els dies 15 de novembre i 22 de novembre, de 18:00 a 20:00)
Mòdul 3: Recursos educatius per treballar la recerca actual en càncer a l’aula del web d’Xplore Health (del 14 de novembre a l’11 de desembre)
Mòdul 4: Activitats presencials: taller experimental i debat sobre aspectes ètics, legals i socials (Dissabte, 17 de desembre de 10:00 a 14:00 al Cosmocaixa de Barcelona) (única sessió presencial)
Mòdul 5: Projecte final (del 12 de desembre al 22 de gener)
  
Formador/a   Lluís Pagès Pons
  
Organització   Servei Educatiu Badalona
  
E-mail   crp-badalona@xtec.cat
  
Calendari  
 Sessió 1   dilluns   24/10/2016   1730   1930 
 Sessió 2   -   -   -   - 
 Sessió 3   -   -   -   - 
 Sessió 4   -   -   -   - 
 Sessió 5   dimarts   31/01/2017   1730   1930 
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent