Més informació [ Llista d'activitats | Detall d'activitat

 
2041041204   Xplore Health: Vacunes, eines clau per a la prevenció
2018-2019   Curs semipresencial. Secundària en general
  
   22/10/2018 - 22/10/2018 (40 hores) de 16:00h a 19:00h
   CosmoCaixa
   c. Isaac Newton, 26 (Barcelona) 
  
  
Accessos   Plànol
  
  
Descripció   El 3r curs semipresencial d’Xplore Health: “Vacunes, eines clau per a la prevenció” està organitzat conjuntament per IrsiCaixa, l’Obra Social “La Caixa” i el Departament d’Ensenyament (a través del CRP de Badalona). Va destinat a professors i professores de biologia d’ESO i batxillerat.
El curs se centra en les vacunes i pretén apropar el professorat a la recerca actual i als aspectes ètics, legals i socials entorn aquesta temàtica. La formació també inclou utilitzar el portal educatiu Xplore Health, metodologies d’innovació pedagògica que fomentin la indagació a l’aula, l’aprenentatge basat en problemes, el treball cooperatiu i l’avaluació formativa, i una introducció al concepte de la Recerca i Innovació Responsables (RRI, de les sigles en anglès Responsible Reasearch and Innovation).

El curs facilitarà al professorat actualització científica entorn les vacunes i la salut pública. A més, durant les sessions del curs, es presentarà una àmplia varietat d’eines multimèdia, jocs de debat i protocols d’experiments per apropar a les aules els darrers avenços de la recerca relacionada amb les vacunes.

Els professors i professores que atenguin el curs gaudiran d’un programa complet de ponències d’actualització científica sobre la recerca en el desenvolupament de vacunes i en salut pública, que aniran a càrrec d’experts en aquests camps. El programa es complementarà amb una sessió presencial a CosmoCaixa, en la què el professorat assistent tindrà l’oportunitat de participar en el taller experimental “Investiga la vacuna del VIH” i, tot seguit, una sessió sobre aspectes ètics, legals i socials vinculats a la vacunació on es treballarà amb eines per reflexionar a l’aula d’una manera estructurada.
  
Objectius   • Facilitar al professorat actualització científica entorn vacunes i salut pública així com formació sobre els aspectes ètics, legals i socials que giren entorn a aquest àmbit.
• Donar a conèixer una àmplia varietat d’eines multimèdia, jocs de debat i protocols d’experiments per apropar els darrers avenços de la recerca relacionada amb les vacunes a les aules.
• Dur a terme un taller experimental on s’utilitzarà la tècnica de l’electroforesi.
• Introducció a la metodologia d’RRI (Recerca i Innovació Responsables).
• Dissenyar activitats fent ús de les eines multimèdia d’Xplore Health relacionades amb la vacunació.
  
Continguts   Mòdul 1: Introducció al projecte Xplore Health i a la metodologia RRI (del 22 d’octubre a l’11 de novembre)
Mòdul 2: Actualització científica (dues xerrades virtuals, els dies 12 de novembre i 19 de novembre, de 18:00 a 20:00)
Mòdul 3: Recursos educatius per treballar les vacunes a l’aula del web d’Xplore Health (del 20 de novembre al 9 de desembre)
Mòdul 4: Activitats presencials: taller experimental i debat sobre aspectes ètics, legals i socials (Dissabte, 15 de desembre de 10:00 a 14:00 al Cosmocaixa de Barcelona)
Mòdul 5: Projecte final (del 10 de desembre al 20 de gener)

Formador/a Lluís Pagès

Organització Servei Educatiu Badalona
E-mail crp-badalona@xtec.cat

Calendari
Sessió 1 (virtual), del 22 d’octubre a l’11 de novembre de 2018
Sessió 2 (conferències virtuals) 12 de novembre i 19 de novembre de 2018, de 18:00 a 20:00
Sessió 3 (virtual), del 20 de novembre al 9 de desembre de 2018
Sessió 4 (presencial), dissabte 15 de desembre de 2018 de 10:00 a 14:00 al Cosmocaixa de Barcelona
Sessió 5 (virtual, elaboració del projecte del curs) del 10 de desembre de 2018 al 20 de gener de 2019
  
Formador/a   Lluís Pagès
  
Organització   Servei Educatiu Badalona
  
E-mail   crp-badalona@xtec.cat
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent