ePèrgam
  Per registrar-se  
  Ajuda
| Surt
  Ins Hug Roger III       
Ins  Hug Roger III
Registre:  135
Títol:  Hug Roger III : epistolari de guerra i exili del darrer comte de Pallars (1451-1500) / Jaume Sobrequés i Callico, Ramon Sarobe i Huesca.
Autor:  Sobrequés i Callicó, Jaume
Publicació:  Barcelona: Base, 2008
Col·lecció:  Base històrica, 41
Matèria:  Pallars -- Història -- S. XV
Nivell: 
Resum:  Hug Roger III, el darrer comte de Pallars, és una de les personalitats més apassionants de la història de Catalunya de tots els temps. Va ser combatut per dos reis del segle XV i pels seus familiars més propers. Aquesta obra retorna la veu al comte proscrit i bandejat, publicant cent vuit cartes conservades en diversos arxius i biblioteques de Catalunya, Espanya i França. És un llibre únic per endinsar-se dins l'ideari polític, el sentiment nacional, el pensament militar i l'esfera més íntima d'Hug Roger III, ja que també es publiquen les cartes que va escriure a la seva esposa des de l'exili, una mostra gairebé única del llenguatge amorós del segle XV. Per si això no fos prou, aquesta edició aporta noves dades inèdites sobre la biografia del comte pallarès. Militar en tres guerres diferents, assetjant i defensant fortaleses, senyor feudal i protector de la cosa pública, noble proscrit pel rei i alhora lleial a la Terra, marit enamorat però també engendrador de bastards, totes les natures del comte pallarès es posen de manifest en aquest recull epistolar, de la mà de dos experts historiadors medievalistes.
Format: 
ISBN:  8492437092
Hug Roger III : epistolari de guerra i exili del darrer comte de Pallars (1451-1500) / Jaume Sobrequés i Callico, Ramon Sarobe i Huesca.

Comentaris
No hi ha comentaris.
Exemplars
Núm. Signatura Estat
1 CL 92 Sob Disponible
Citació bibliogràfica
Sobrequés i Callicó, Jaume. Hug Roger III : epistolari de guerra i exili del darrer comte de Pallars (1451-1500) / Jaume Sobrequés i Callico, Ramon Sarobe i Huesca.. Barcelona: Base, 2008.
https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat:443/epergam/web/fitxa.jsp?id=15037064